İçinden plaj geçen en güzel şehirler

Ey büyük şehir insanları! Sizin de aklınızdan geçmez mi sıcak yaz günlerinde "hiç değile iş çıkışı şöyle gidip birkaç saat geçirebileceğimiz bir plaj olsaydı" düşüncesi... Bence inkar etmeyin, geçiyor elbette.  Özellikle de bir türlü gelmek bilmeyen o tatil günlerini beklerken. İşte dünyanın bazı kentlerinde yaşayan insanlar bu konuda şanslı. Çünkü şehirlerinde canları ne zamanisterse o zaman gidip birkaç saat geçirip dönebilecekleri güzel plajlar var. Kimi zaman gece kimi zaman gündüz. Hatta iş yerinde bir öğle molasında!



Nasıl? Kulağa hoş geliyor değil mi? Dünyada böyle kentlerin içinde, denizi tertemiz var. İngiliz The Telegraph Gazetesi'nin seyahat yazarlarının oluşturduğu bir ekip bu plajları seçti.

Meraklanmayın, içlerinde Türkiye'den de bir yer var. Ama heveslenmeyin İstanbul ya da İzmir değil.

İşte The Telegraph gazetesinin seçimiyle dünyanın en güzel plaj şehirleri:

VİYANA/ AVUSTURYA


İlk anda Avusturya bir plajlar ülkesi gibi gelmeyebilir, özellikle de Viyana! Ama Donauinsel Adası, kent halkının yaz aylarındaki en gözde uğrak mekanlarından biri.

BERLİN/ ALMANYA



Badeschiff Şehir Kulübü, denizi ve yüzmeyi özleyen kent halkının uğrak yerlerinden biri. Hem şehir merkezine çok yakın hem de doğanın kucağında dinlenmek için birebir.

ŞANGHAY/ ÇİN



Çin'in Şanghay kentindeki plajlar da özellikle Batılı turistlerin dilinde. Denizin ve kumun güzelliğinin yanı sıra temizliğiyle ün salmış bu plajlar.

TAİ LONG WAN/ HONG KONG



Bu ülkenin plajlarının suyu kelimenin tam anlamıyla billur gibi. Bozulmamış, kirlenmemiş. Tai Long Wan özellikle en ünlülerinden biri.

DUBAİ/ BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ


Bu yapay kentin plajları da çok sayıda insanın ilgisini çekiyor. Kentteki plajların en ünlüleri Jumeirah ve Al Mamzar.

TEL AVIV/ İSRAİL



National Geographic boşuna Akdeniz'in Miami'si demiyor buraya. Kentin batı bölgesindeki plajlar gerçekten insanı kendine çağırıyor.

CAPE TOWN/ GÜNEY AFRİKA


En ünlülerinden bir Camp Bay. Bu çekici ülkenin plajları da insanı büyüleyecek türden. Hani bir gün yolunuz düşerse!

ATİNA/ YUNANİSTAN



Siz siz olun en kalabalık zamanlarda denize girmek için Yunan adalarına akın eden kalabalığa karışmayın! Çünkü Atina'da da tadına doyulmaz plajlar var.

BARSELONA/İSPANYA


Bir arkadaşım yıllar önce geziden döndükten sonra "Barselona halkı ne kadar şanslı! Kentlerinin içinde plaj bile var" demişti. Eh, doğru söze ne cevap verilir ki!

RIO DE JANERIO/ BREZİLYA



Stan Getz ve Astrud Gilberto'nun yorumuyla özdeşleşen o muhteşem şarkıyı bilenler vardır: Girl From Ipanema!.... İşte bu adı taşıyan plaj yani Ipanema, Rio'nun en gözde plajlarından biri. Öteki de Cobacapana elbette!

BRISBANE/ AVUSTRALYA



Galiba bu konuda Avustralya'nın eline su dökecek fazla ülke bulunmuyor. Brisbane'in plajları özellikle de South Bank Şehir Plajı en ünlüsü.

MELBOURNE/ AVUSTRALYA



Sidney'in plajlarıyla yarışabilecek bir başka yer varsa o da Melbourne'ün plajları. Özellikle sörf tutkunlarının en gözde mekanlarından biri burası.

SIDNEY/ AVUSTRALYA 




Dünyanın en güzel şehir plajlarını barındıran ülkelerden biri Avustralya. Sidney kenti de üstelik bir değil birkaç tane plaja sahip. Sadece iki adım atarak büyük şehrin karmaşasından kurtulup mavi suların sükunetine ulaşabiliyorsunuz.

FRANSA/NICE



Gidip görmediyseniz bile muhtemelen filmlerde görmüşsünüzdür. Otoyoldan biraz aşağılara inince önünüzde uzanan sımsıcak kumları ve davetkar denizi. İşte Fransa'nın Nice kentinde yaşayan insanlar bu kadar şanslı.

VEEEE MUĞLA!



Türkiye'nin ve hatta dünyanın tatşl cennetlerinden biri de listeye girdi. Belki yeterince kıymetini bilmiyoruz ama bir tek Ölü Deniz bile ömre bedel!


İnsan istiyor ki bu listede İstanbul plajları da olsun.. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizin üç yanı denizle çevrili bu güzel şehrinin plajları da tarihe karışmamış olsaydı keşke!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Luna park değil Rönepark

Ah Refika! Aşkından yataklara düştü bu köy!

Bir kahvaltıda keşfettiğim hazine